Kort om planen
Hvad indebærer det nationale program om plads til forsvar, og hvad er en miljøvurdering af planer?
Sikkerhedssituationen i verden forværres hurtigt. Frihed, sikkerhed og fred kan ikke tages for givet. Forsvaret skal være i stand til at varetage sine forfatningsmæssige og lovpligtige opgaver fuldt ud. Det vil føre til en stigning i militære aktiviteter i Nederlandene. Det hollandske Forsvarsministerium har behov for mere fysisk plads til øvelser og uddannelse. Forsvaret har startet det nationale program om plads til forsvar for at klarlægge disse presserende pladskrævende opgaver, og afpasse dem efter andre nationale pladskrævende opgaver. Med henblik på et velovervejet og begrundet valg starter Forsvarsministeriet en miljøvurdering af planer for at klarlægge og vurdere effekterne af behovet for plads. En miljøvurdering af planer er et hjælpemiddel for den nye regering med henblik på at kunne tage begrundede politiske beslutninger.
Der er udarbejdet en miljøkonsekvensvurdering af planen som belyser de mulige grænseoverskridende miljøpåvirkninger, som planen kan medføre.
Høringsmaterialet findes nedenfor:
- Miljøkonsekvensvurdering af det nationale program
- Nationale områder for forsvarsprogrammer og kommunikationsplaner
Udkast til plan med tilhørende miljøkonsekvensvurdering for planen kan desuden ses på følgende hjemmeside:
http://www.defensie.nl/ruimtevoordefensie
Bemærkninger til planen
Myndigheder, interesseorganisationer og offentligheden har mulighed for at komme med bemærkninger til miljørapporten/miljøkonsekvensrapporten samt planlagte foranstaltninger for at reducere eller fjerne potentielle grænseoverskridende virkninger på miljøet.
Hvis I ønsker at deltage i miljøvurderingsprocessen eller har bemærkninger til udkast for det hollandske Nationale program om plads til forsvar med tilhørende miljøkonsekvensvurdering kan I sende dem til Espoo@mst.dk med angivelse af journalnummer: 2024-1690 senest den 11. februar 2024.
Miljøstyrelsens opgave som Espoo-myndighed er: at orientere om miljøvurderinger af konkrete grænseoverskridende planer/projekter, vejlede om deltagelse, at videreformidle høringssvar/klager fra den danske offentlighed samt berørte myndigheder og interesseorganisationer til oprindelseslandet samt at sikre Espoo-processen forløber korrekt, Orienteringen sker efter § 38 i lovbekendtgørelse nr. 1976 af 27. oktober 2021 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).
*Espoo konventionen: bekendtgørelse af konventionen af 25. februar 1991 om vurdering af virkningerne på miljøet på tværs af landegrænserne samt bekendtgørelse af protokol af 21. maj 2003 om strategisk miljøvurdering til konventionen af 25. februar 1991 om vurdering af virkningerne på miljøet på tværs af landegrænserne.