Kort om planen
Irland har en af de bedste offshore vind- og grønne energiressourcer i verden med betydeligt potentiale til at levere en klimaneutral fremtid, betydelige økonomiske og samfundsmæssige fordele og en bedre livskvalitet for alle.
Udkastet til South Coast Desinated Maritime Area Plan for Offshore Renewable Energy (SC-DMAP) er den første subnationale, fremadrettede maritime fysiske plan for offshore vedvarende energi foreslået af staten. Det vil sørge for en bæredygtig udvikling af havvind gennem hensyntagen til miljøbeskyttelse og eksisterende havbrugere og aktiviteter.
Udkastet til SC-DMAP identificerer fire foreslåede maritime områder ud for Irlands sydkyst i Det Keltiske Hav, inden for hvilke faste havvindmølleparker kan blive placeret i fremtiden. Det omfatter også understøttende politiske mål, de skal vejlede dens implementering og styring.
Der er udarbejdet en miljørapport af planensom belyser de mulige grænseoverskridende miljøpåvirkninger, som planen kan medføre.
Høringsmaterialet findes nedenfor:
- Udkast til South Coast Designated Maritime Area Plan for Offshore Renwable Energy
- Miljørapport
- Screening
- Naturakonsekvenserklæring
- Maritim områdeplan
Udkast til plan med tilhørende Miljørapporten for planen kan desuden ses på følgende hjemmeside:
http://www.gov.ie/southcoastdmap
Bemærkninger til planen
Myndigheder, interesseorganisationer og offentligheden har mulighed for at komme med bemærkninger til miljørapporten samt planlagte foranstaltninger for at reducere eller fjerne potentielle grænseoverskridende virkninger på miljøet.
Hvis I ønsker at deltage i miljøvurderingsprocessen eller har bemærkninger til udkast til den irske havplan med tilhørende miljørapport kan I sende dem til espoo@mst.dk med angivelse af journalnummer: 2024-33776 senest den 13. juni 2024.
Miljøstyrelsens opgave som Espoo-myndighed er: at orientere om miljøvurderinger af konkrete grænseoverskridende planer/projekter, vejlede om deltagelse, at videreformidle høringssvar/klager fra den danske offentlighed samt berørte myndigheder og interesseorganisationer til oprindelseslandet samt at sikre Espoo-processen forløber korrekt, Orienteringen sker efter § 38 i lovbekendtgørelse nr. 1976 af 27. oktober 2021 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).
*Espoo konventionen: bekendtgørelse af konventionen af 25. februar 1991 om vurdering af virkningerne på miljøet på tværs af landegrænserne samt bekendtgørelse af protokol af 21. maj 2003 om strategisk miljøvurdering til konventionen af 25. februar 1991 om vurdering af virkningerne på miljøet på tværs af landegrænserne.